Find den rette navigation til din bil

Det er en stor fordel at have navigation til sin bil. Hvis du tilbringer meget tid i bilen, ved du, hvor vigtigt det er at kunne finde vej fra A til B. Før i tiden var man afhængig af et Krak kort, men den tid er forbi. Du kan i dag få mange forskellige former for navigation til bil, alt afhængig af hvad dit behov er.

I mange nyere biler er der allerede installeret en form for kort. Er det en ældre bil, er det ikke sikkert, at der er et display, hvor der et tilkoblet navigationssystem. Her kan du enten købe en separat enhed, som kan monteres i forruden eller du kan få eftermonteret display i bilen.

Er du ejer af en nyere bil, har du måske allerede en navigation tilkoblet. Der findes mange biler, der har et helt simpelt navigationssystem. Hvis du ejer en bil, som allerede har det installeret, men du måske ikke er tilfreds med den, så er det i mange tilfælde muligt at udskifte den.

Læs med herunder for at blive klogere på hvilket system, der kan være det rette til din bil.

De forskellige navigationssystemer til bilen

Der findes flere typer navigation til biler, og vi kommer her til at gennemgå 5 forskellige. Der findes både universale systemer, og navigationer som passer til specifikke bilmærker. Her gennemgår vi adaptiv navigation, håndholdt navigation, navigationskort, Apple CarPlay og Android Auto.

Hvis du allerede har et display med navigation installeret i din bil, kan du vælge at købe en adaptiv navigation, Med en adaptiv navigation, som tager højde for trafiksitutioner o.l.. Se et af vores adaptive navigationer her.

Har du ikke en skærm, så kan du i stedet vælge en håndholdt navigation som eksempelvis en GPS. Du kan placere enheden i forruden eller på instrumentbrættet, så du kan se på skærmen under kørsel.

Det er også muligt blot at købe et nyt navigationskort, hvis man allerede har et system. Et navigationskort er den software, der har kortene, som du navigerer efter. Der findes en lang række forskellige kort. Det er vigtigt, at du er opmærksom på hvilket, der passer til din bil og dit system. Flere af kortene kræver eksempelvis en 7 tommer skærm og nogle er specifikke til bestemte bilmærker.

De sidste 2 systemer, vi kommer omkring her er: Apple CarPlay og Android Auto. Begge er multimediesystemer som taler sammen med hhv. iPhone og Android telefoner – her skal du downloade den app, der matcher din smartphone. Herefter kan du bruge din telefons display på bilens skærm. Tilslutningen kan ske enten via kabel eller trådløs forbindelse – herefter kan du bruge det kort, du benytter på din smartphone.

Få hjælp til at finde den bedste navigation til bilen

Hvis du er i tvivl om hvilken navigation, som passer til din bil og dit behov, så sidder vi klar til at rådgive og vejlede dig. Du kan kontakte os på mail eller ringe direkte på 62800900.